Sportgala 2016: Titel voor team van Irene Beach!

Op vrijdag 29 januari 2016 is de 7e editie van het Sportgala de Bilt gehouden, waarbij in diverse categorie├źn sporters en sportploegen van het Jaar 2015 in onze gemeente worden gekozen.

In alle 3 de klassen waren Irene-leden genomineerd: in de klasse sporttalent de 11-jarige Puck’t Lam, tot de zomer lid van onze afdeling gymnastiek; maar tot die tijd klinkende resultaten behaald in diverse kampioenschappen. Zij traint inmiddels al 9 uur per week voor haar sport, en om haar talent verder te ontwikkelen is in de zomer samen met de trainers van de de afdeling gezocht naar een vereniging die dat beter kan ontwikkelen dan bij Irene mogelijk leek en traint ze inmiddels bij een Utrechtse vereniging.

Ze moest het opnemen tegen de 17-jarige zeiler Bart de Klaver (onder andere op de WK in zijn klasse Splash zilver behaald) en de 15 jarige shorttracker Bram Steenaart met zwaarbevochten internationale resultaten op diverse afstanden. Deze sporter kreeg de titel toegewezen.
Bij de sportploegen waren, naast Rianne van Straaten, volleybalster, maar genomineerd met haar tennisteam Meyenhagen D1, verder de hockeyploegen Voordaan H1 en SCHC D1 genomineerd. Voor de hockeydames werd het een prolongatie van hun titel van vorig jaar, mede doordat zij Europees kampioen waren geworden.

De laatste toe te bedelen titel jeugdsportploeg 2015 was voor de jury van het Sportgala een lastige opgave geweest doordat 2 van de 3 teams aanvankelijk in aanmerking leken te komen hiervoor. Hierbij streden 2 teams van Irene voor de eer: MA1 (districts- en bekerkampioen) welke vorig jaar de titel behaalde, beachteam Esmee Priem en Fuerra Everaert (als 15-jarigen Nederlands kampioen in de klasse <18), vorig jaar genomineerd, en MC1 van SCHC (landskampioen in hun klasse). Deze keer waren Esmee en Fuerra de gelukkigen! Al met al een feestelijke avond met -door nominaties en een titel- een stimulerende resultaat voor meerdere van onze afdelingen en leden! Gefeliciteerd allemaal!