Meisjes B Volleybal 2e van NL

Op 27 mei 2017 heeft het eerste meisjes team B (14-16 jaar) van volleybal de landelijke finale gespeeld tegen de 3 andere kampioenen van de regio’s. Zij hadden in de voorjaarscompetitie al geweldige resultaten neergezet; zo waren zij zonder een set te verliezen kampioen geworden in de hoogste klasse èn bekerwinnaar in hun regio West.

De 3 poulewedstrijden wonnen zij allemaal met 2-0, waren dus als eerste geëindigd (6 punten uit 3) en moesten de finale spelen tegen de nummer 2, Rivo Rijssen (3 uit 3); waar ze dus in de poule van hadden gewonnen.
De coach van deze tegenstander had een brede selectie tot zijn beschikking, waar hij goed gebruik van bleek te maken. In de basis stond een heel ander team dan in de poulewedstrijd; en door de slagkracht en reddende acties van deze meiden was Irene aanvankelijk wat overdonderd en ze verloren de eerste set ruim met 15-25. De eerste verloren set in een half jaar!
Maar ze kwamen terug, en hoe! De coach van Rivo probeerde met veel wissels het tij te keren, maar al snel werd duidelijke dat ook de meiden van Irene hun mannetje stonden: ze wonnen de 2e set met 25-13!
Er moest dus een beslissende 3e set gespeeld worden. Spannend! Jammer genoeg startte Irene met een paar ongelukkige acties en kon de opgelopen achterstand in de rest van de set niet meer goed gemaakt worden: verlies met 7-15!

Al met al, ondanks verlies van deze laatste wedstrijd van het seizoen, hebben ze dit jaar een prachtig resultaat neergezet: Kampioen van regio West, Bekerwinnaar regio West en en Tweede van Nederland! Met dank voor alle door de ouders geleverde inspanningen bij dit intensieve en lange seizoen: Gefeliciteerd meiden en coach Erna!