RABO actie 2017: We doen weer mee!

Uitgelicht

Nadat we vorig jaar bij deze actie, de RABO Clubkas Campagne, ruim 1000 euro hebben mogen ontvangen door alle op SV Irene gestemd hebbende leden van der RABO bank Rijn en Heuvelrug, hopen we dit jaar op een nog beter resultaat! Enerzijds om dat de bank meer geld ter beschikking heeft gesteld (150.000 euro, waar het in 2016 100.000 euro was) maar ook omdat het ons als afdelingen gaat lukken om meer leden, ook buiten de vereniging, op ons te laten stemmen!

Belangrijk: als je een “product” bij de RABO bank hebt (bijvoorbeeld een rekening of een hypotheek) ben je nog niet automatisch “lid” van deze bank; wat nodig is om te kunnen stemmen.
Op de site van de RABO Rijn en Heuvelrug is te lezen (onder Actueel: “Steun jouw club! Doe mee aan de Rabo Clubkas Campagne”) en staan er links hoe je kan nagaan òf jij (of je ouders natuurlijk) al lid zijn of lid kunnen worden, dat is gratis. Dat moet dan wel vòòr half oktober, want alleen leden mogen stemmen! Vorig jaar was elke stem ca 13 euro waard!
De stem periode start vlak daarna. Verder info over de actie komt ook later deze maand in dit bericht en wordt via clubhuis en afdelingen verspreid!

Meisjes B Volleybal 2e van NL

Op 27 mei 2017 heeft het eerste meisjes team B (14-16 jaar) van volleybal de landelijke finale gespeeld tegen de 3 andere kampioenen van de regio’s. Zij hadden in de voorjaarscompetitie al geweldige resultaten neergezet; zo waren zij zonder een set te verliezen kampioen geworden in de hoogste klasse èn bekerwinnaar in hun regio West.

De 3 poulewedstrijden wonnen zij allemaal met 2-0, waren dus als eerste geëindigd (6 punten uit 3) en moesten de finale spelen tegen de nummer 2, Rivo Rijssen (3 uit 3); waar ze dus in de poule van hadden gewonnen.
De coach van deze tegenstander had een brede selectie tot zijn beschikking, waar hij goed gebruik van bleek te maken. In de basis stond een heel ander team dan in de poulewedstrijd; en door de slagkracht en reddende acties van deze meiden was Irene aanvankelijk wat overdonderd en ze verloren de eerste set ruim met 15-25. De eerste verloren set in een half jaar!
Maar ze kwamen terug, en hoe! De coach van Rivo probeerde met veel wissels het tij te keren, maar al snel werd duidelijke dat ook de meiden van Irene hun mannetje stonden: ze wonnen de 2e set met 25-13!
Er moest dus een beslissende 3e set gespeeld worden. Spannend! Jammer genoeg startte Irene met een paar ongelukkige acties en kon de opgelopen achterstand in de rest van de set niet meer goed gemaakt worden: verlies met 7-15!

Al met al, ondanks verlies van deze laatste wedstrijd van het seizoen, hebben ze dit jaar een prachtig resultaat neergezet: Kampioen van regio West, Bekerwinnaar regio West en en Tweede van Nederland! Met dank voor alle door de ouders geleverde inspanningen bij dit intensieve en lange seizoen: Gefeliciteerd meiden en coach Erna!

Rogier Hauer, erelid, overleden

Gisteren bereikte ons het droeve bericht dat één van onze ereleden, Rogier Hauer, op 7 april j.l. op de leeftijd van 70 jaar is overleden. Hij was in het verleden lid van de afdeling badminton.

Graag wensen we zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte met dit verlies.

ALV 2017: woensdag 25 oktober 2017

De ALV 2016 heeft op 26 oktober plaatsgevonden, over het seizoen 2015-2016, welke in goede orde en harmonie is verlopen. Alle door het hoofdbestuur voorgestelde aanbevelingen zijn aangenomen. Jammer genoeg hadden zich geen kandidaten voor de functie van voorzitter of secretaris gemeld, dus ondergetekende zal voor de komende 3 jaar deze laatste functie blijven vervullen.
De datum voor de ALV van volgend jaar staat al vast: woensdag 25 oktober 2017! Zet hem vast in de agenda, hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Ineke Stienstra, secretaris SV Irene

Sportgala 2016: Titel voor team van Irene Beach!

Op vrijdag 29 januari 2016 is de 7e editie van het Sportgala de Bilt gehouden, waarbij in diverse categorieën sporters en sportploegen van het Jaar 2015 in onze gemeente worden gekozen.

In alle 3 de klassen waren Irene-leden genomineerd: in de klasse sporttalent de 11-jarige Puck’t Lam, tot de zomer lid van onze afdeling gymnastiek; maar tot die tijd klinkende resultaten behaald in diverse kampioenschappen. Zij traint inmiddels al 9 uur per week voor haar sport, en om haar talent verder te ontwikkelen is in de zomer samen met de trainers van de de afdeling gezocht naar een vereniging die dat beter kan ontwikkelen dan bij Irene mogelijk leek en traint ze inmiddels bij een Utrechtse vereniging.

Ze moest het opnemen tegen de 17-jarige zeiler Bart de Klaver (onder andere op de WK in zijn klasse Splash zilver behaald) en de 15 jarige shorttracker Bram Steenaart met zwaarbevochten internationale resultaten op diverse afstanden. Deze sporter kreeg de titel toegewezen.
Bij de sportploegen waren, naast Rianne van Straaten, volleybalster, maar genomineerd met haar tennisteam Meyenhagen D1, verder de hockeyploegen Voordaan H1 en SCHC D1 genomineerd. Voor de hockeydames werd het een prolongatie van hun titel van vorig jaar, mede doordat zij Europees kampioen waren geworden.

De laatste toe te bedelen titel jeugdsportploeg 2015 was voor de jury van het Sportgala een lastige opgave geweest doordat 2 van de 3 teams aanvankelijk in aanmerking leken te komen hiervoor. Hierbij streden 2 teams van Irene voor de eer: MA1 (districts- en bekerkampioen) welke vorig jaar de titel behaalde, beachteam Esmee Priem en Fuerra Everaert (als 15-jarigen Nederlands kampioen in de klasse <18), vorig jaar genomineerd, en MC1 van SCHC (landskampioen in hun klasse). Deze keer waren Esmee en Fuerra de gelukkigen! Al met al een feestelijke avond met -door nominaties en een titel- een stimulerende resultaat voor meerdere van onze afdelingen en leden! Gefeliciteerd allemaal!

Voorzitter OMNI gezocht

Sinds de ALV van 29 okt 2014 is de functie van voorzitter van SV Irene vacant.
Lijkt het u wel wat of zou u meer over deze functie willen weten: maak het kenbaar bij uw afdelingsbestuur of bij het hoofdbestuur.
Ton en Ineke, resp. penningmeester en secretaris van de OMNI, hebben beiden al meerdere jaren ervaring in het HB. Zij willen u graag informeren en -bij blijvende interesse- inwerken in deze vaak uitdagende, maar vooral leuke en belangrijke functie voor onze vereniging.

Hieronder vindt u informatie over de inhoud van deze funktie.

Functieomschrijving voorzitter SV Irene

Algemeen
– vormt samen met penningmeester en secretaris het dagelijks bestuur van OMNI-vereniging SV Irene
– zit (i.h.a.) de vergaderingen voor (DB, HB, ALV)
– is naar derden, tenzij anders afgesproken, woordvoerder voor SV Irene, m.n. bij OMNI-belangen
– bewaakt samen met HB de uitvoering van het opgestelde OMNI-beleid
– stelt samen met DB beleid voor komende jaren op; in overleg met HB
– is pro-actief met het reageren op en aankaarten van zaken die SV Irene aangaan

Functiewensen en -eisen
– is/stelt zich op de hoogte van de kenmerken van de verschillende afdelingen
– stimuleert en werkt samen
– houdt in kontakten met derden het belang van SV Irene in het oog
– bereidheid zeer regelmatig mailcontact te hebben
– legt makkelijk vereiste en wenselijke kontakten

Tijdsinvestering (bij benadering)
– ALV: 1x/jaar, HB 3-4x/jaar, DB: 8-9x/jaar, alle ’s avonds
– Voorbereidingstijd: ALV 4-8 uur (incl. opstellen beleid), HB vergaderingen 1 uur/vergadering, DB vergaderingen gering
– Vervolgacties vragen wisselend tijd, evt te verdelen over DB/HB leden
– Kontakten met derden: afhankelijk van taakverdeling (ca 8 uur/jaar)
– Mailcontacten (lezen, opstellen en verzenden) ca 2 uur/week