Oplossingen Voor Creatiefrustratie

Ik had onlangs de kans om een stuk in te zenden voor een show; dit was niet zomaar een show, maar mijn eerste show OOIT! Ik schreef mijn artiestenbiografie, verzamelde wat spullen en zette mezelf in quarantaine in mijn studio zodra ik kon. Ik stond te popelen om serieuze artistieke magie te creëren.

Ik schonk. ik schraapte. Ik schonk weer. Ik schraapte weer . Ik schreeuwde. Ik zweer.

In plaats daarvan stopte ik elke kleur die ik voor het project had gemaakt in een kopje en gooide het vervolgens voor het canvas. Ik gebruikte mijn föhn om het naar buiten te verplaatsen. Ik stopte met het afblazen van de droger en keek naar wat ik wist dat een ramp zou zijn.

Dit canvas is mijn favoriete kunstwerk.

Creativiteit Frustratie

Wat kunnen we met al deze frustratie?

  • Het belangrijkste is, geef niet op. Als je de handdoek in de ring gooit en woedend stopt in een moment van artistieke blabla, zul je niet leren hoe je die frustratie kunt benutten en er kunst van kunt maken. In plaats van op te geven, loop je gewoon een paar minuten weg en pak je een kopje koffie of lees je een paar pagina’s uit een boek. Ga dan terug naar je stuk en probeer het opnieuw. Als ik kijk naar de stukken die ik haatte toen ze werden gemaakt, merk ik dat ze niet zo slecht zijn nadat ik ze opnieuw heb onderzocht.

  • Gefrustreerd zijn kan je vermogen om te creëren beperken. Ik worstel om dingen voor elkaar te krijgen. Mijn brein lijkt vastbesloten om elk object dat ik probeer te grijpen te vernietigen! Als je gefrustreerd raakt, haal dan een paar keer diep adem en onthoud dat je probleem niet zal oplossen door je door je processen te haasten, de bochten af te snijden of haastig te creëren. Neem de tijd voor je proces, laat frustratie je niet opjagen.

Probleemgebieden Identificeren

Onverwachte problemen zoals barsten, modderige kleuren of andere problemen die niet gemakkelijk kunnen worden opgelost, kunnen frustratie veroorzaken bij het creatieproces.

  • Modderige kleuren kunnen worden vermeden. Ja, het kan zijn dat u uw schilderij moet schrapen om dit probleem op te lossen, maar u hoeft waarschijnlijk niet het hele canvas weg te gooien. Modderige kleuren ontstaan wanneer niet-primaire kleuren, zoals oranje en groen, in een gietbeurt met elkaar worden gemengd. Houd rekening met het volgende als u van plan bent om niet-primaire kleuren te gebruiken om een stuk te maken:

    Snel vuil gieten: breng je kleuren in lagen aan en giet ze vervolgens snel op je canvas. Dit is geen onfeilbare methode, overmatig manipuleren van je stuk zal nog steeds modder produceren. Je moet je eigen kleur behouden als je het stuk niet veel manipuleert.

    Laag zwart, wit, goud of zilver tussen uw kleuren om ze gescheiden te houden.

    Flip-cups kunnen het beste worden vermeden als u niet-primaire kleuren in lagen aanbrengt zonder een scheidingsteken, zoals zwart of wit.

  • Verf die te dik is, kan barsten. Je kunt dit probleem oplossen door ervoor te zorgen dat je niet te veel verf op je canvas hebt. Zorg er ook voor dat er geen directe luchtstroom op uw stuk is, omdat dit ervoor kan zorgen dat de toplaag te snel droogt en uw kans op scheuren vergroot. Van sommige merken witte verf is ook bekend dat ze barsten; Ik heb veel geluk gehad met Liquitex, Golden en Nicoles Craft-verven.

  • Verf is te vloeibaar. Als je verfmengsel te vloeibaar is, voeg dan meer verf toe! Je consistentie moet vergelijkbaar zijn met gesmolten ijs (niet het dikke soort). Het moet glad zijn, goed opgenomen en zonder stoornissen stromen. Als uw verf te dun is, kan deze mogelijk niet op uw canvas staan. Om je mengsel dikker te maken, voeg je wat meer verf toe.

  • Je verf is te dik. Ik gebruik Floetrol in een mengverhouding van twee delen Floetrol op één deel verf (2:1) voor dikkere lakken zoals Liquitex Basics. Voor dunnere verven zoals Golden Fluid Acrylics of Nicoles Craft-verven, gebruik ik een verhouding van 1: 1. Ken uw verf, ken uw medium en experimenteer met consistenties die voor u werken. Vergeet niet om het ijs te smelten en niet in stukjes te hakken!

Andere Factoren