Drie Eenvoudige Oplossingen Om Kale Plekken Te Verbannen

In deze editie van Troubleshooting Pours zouden we het hebben over een probleem dat heel gemakkelijk te corrigeren is: kale plekken!

Wat Zijn Kale Plekken?

Kale plekken in een schilderij zijn gemakkelijk te herkennen. Dit zijn plekken waar de verf is doorgedrongen. Dit resulteert in een oneffen schilderij met een oneffen oppervlaktestructuur.

Wat Is De Oorzaak Van Kale Plekken?

Er zijn een paar verschillende dingen die kale plekken kunnen veroorzaken, en gelukkig zijn ze allemaal relatief beheersbaar.

Additieven

Het mengen van siliconen, dimethicon of andere additieven in uw schenkingen om cellen te maken is een riskante onderneming.

Verkeerd mengen kan leiden tot kale plekken. Dit komt omdat extra, niet-opgenomen additieven het oppervlak waarop u werkt kunnen coaten, verf van dat gebied afstotend en problemen kunnen veroorzaken . Het is belangrijk dat je je verf, medium en eventuele hulpstoffen goed mengt en de juiste hoeveelheden gebruikt.

Over hoeveelheden gesproken, als je overmatig veel additieven gebruikt, inclusief medium, zal je voltooide schilderij waarschijnlijk kale plekken hebben. Verhoudingen zijn belangrijk! Het kan verleidelijk zijn om meer siliconen toe te voegen als u niet de gewenste cellen krijgt, maar te veel toevoegen levert geen gunstige resultaten op!

Andere Oorzaken

Als u een schilderij opnieuw giet of diepte probeert te creëren op een reeds voltooid schilderij, kunt u een uitdaging tegenkomen als u het schilderij verzegelt met een bijzonder glanzende kit zoals polycrylic of hars. Verf kan soms aan deze oppervlakken blijven kleven, vooral als u een additief voor cellen gebruikt.

Het is een goed idee om ofwel licht te schuren of het oppervlak voor te bereiden met een acrylverf die niet glanzend is en geen toevoegingen bevat. Zelfs als je alleen maar probeert diepte te creëren en een kleiner deel van je schilderij te schilderen, kun je de gebieden die je wilt schilderen, voorbereiden om ervoor te zorgen dat het verfmengsel blijft plakken. En natuurlijk gelden de vorige additievenregels: zorg dat je mix helemaal is opgenomen en dat je niet te veel gebruikt.

Te veel water kan ook kale plekken veroorzaken. Te veel water kan ervoor zorgen dat acrylverf gaat scheiden. Scheiding kan leiden tot klonten en kale plekken.

Om dit te voorkomen, dient u spaarzaam water als medium te gebruiken. Dat wil niet zeggen dat je helemaal geen water kunt gebruiken, maar het is een goed idee om ook een ander medium te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld Liquitex Basics mengen met Floetrol en water als u de waarde van uw medium wilt verlengen. Houd er echter rekening mee dat de voordelen van het gebruik van een professioneel medium bij het verkopen of tentoonstellen van uw werk de investering zeker waard zijn.

Een andere oorzaak van de gevreesde kale plekken is het gebruik van warmte op je stuk. Om cellen uit je verf te halen met een toorts, moet je oppassen dat je deze niet te dicht bij de verf houdt. Hierdoor kan de verf splijten. Om te voorkomen dat de verf verschroeit, moet het branden van een stuk werk op minstens zes tot twee meter afstand worden gedaan. Als je rook uit je verf ziet komen, ben je te dichtbij gekomen, en zeker als je vonken ziet!

De laatste oorzaak voor kale plekken die tegenwoordig goed worden onderzocht, is het gebruik van hogedruklucht om uw verf te manipuleren. Gebruik ingeblikte lucht of een compressor om uw verf te manipuleren. Wees voorzichtig hoe dicht het mondstuk bij uw verf is. Je krijgt niet alleen een prachtig abstract schilderij in Jackson Pollock-stijl over je hele muur en werkruimte, maar je krijgt ook een kale plek op je canvas. Hetzelfde probleem kan zich voordoen bij het gebruik van een rietje, maar met een extra speekselbonus. Je kunt ook kale plekken krijgen van speeksel, dus laat je speeksel niet door het rietje stromen.

In beide gevallen moet je de luchtafstand tussen de verf en het canvas houden. Het is beter om niet te dicht bij het canvas te beginnen en ernaartoe te werken, in plaats van overal verf te blazen.

Kale Plekken Repareren

Dus je hebt al kale plekken. Wat doe je nu? Allereerst hoeft u het schilderij niet te schrappen.

Je kunt ook verf, glitter of goudvlokken gebruiken om de kale plekken te bedekken, vergelijkbaar met haarscheurtjes. Als u niet tevreden bent met de oneffenheden van de ondergrond, kunt u deze schuren en opnieuw gieten. Om het oppervlak glad te strijken, kan ook een laag hars worden aangebracht. U moet echter alle siliconen, dimethicon of andere toevoegingen verwijderen voordat u hars giet. Anders krijg je kale plekken.

Laatste Gedachten

Kale plekken voorkom je door kleine aanpassingen te doen aan je mix en proces. Houd rekening met je verhoudingen, meng volledig en je hebt volledig bedekte stukken waar je dol op zult zijn.